De 68e editie van de Allegorische optocht is geslaagd! Check de fotos en het juryrapport

V.V.V. St.Nicolaasga

V.V.V. Sint Nicolaasga is de Vereniging Voor Volkvermaak, welke jaarlijkse het dorpsfeest (de merke) organiseert, met als hoogtepunt de Allegorische Optocht. Deze Optocht, welke traditioneel op de 1e donderdag in september wordt gehouden, trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Zowel ’s ochtends als ’s avonds rijden de Optochtwagens over een parcours in Sint Nicolaasga. De Allegorische Optocht wordt gehouden sinds 1950.

Het V.V.V. is 25 jaar ouder dan de Allegorische Optocht. Sinds 1925 zorgt het V.V.V.-bestuur voor het reilen en zeilen van het hele dorpsfeest, met uitzondering van het horecagedeelte. De horecagelegenheden in het centrum van het dorp zorgen er voor dat, buiten het programma van de V.V.V., er gezellige terrasjes zijn en dat er voor iedereen leuke (live) muziek ten gehore wordt gebracht.

Verder organiseert het V.V.V. tijdens de merke voor elke leeftijdscategorie een onderdeel. Dit loopt uit een van een kinderprogramma tot een programma voor de oudere inwoners van Sint Nicolaasga. Zelfs de traditionele Volksspelen ontbreken niet.

Recente Tweets

VVV Leden- en wagenbouwvergadering. Morgenavond 20.00 in Café de Hoeke. facebook.com/4966465…

Ongeveer 3 maanden geleden op V.V.V. St.Nicolaasga's Twitter via Facebook