De 68e editie van de Allegorische optocht is geslaagd! Check de fotos en het juryrapport

Bestuur

Het V.V.V.-bestuur bestaat momenteel uit 12 personen. Naast het dagelijks bestuur zijn er diverse commissies welke verschillende onderdelen organiseren.

 

 

Bovenste rij v.l.n.r. Jacob Sijperda, Age Feenstra, Riemer Kuipers, Mick van der Kuijjl, Piet Elzinga, William de Jong, Christiaan Hoekstra, Martin van der Goot, Edith Galama, Patrick de Winter en Tineke Visser.

Niet op de foto: Jurjen Boonstra

De korpsen commissie zorgt elk jaar voor de muzikale omlijsting van de Allegorische Optocht.

De boekje commissie zorgt voor de indeling van het programmaboekje

De vrijdag commissie zorgt voor de kindervoorstelling voor de schoolkinderen. Verder verzorgen zij de artiesten welke optreden tijdens het vrijdagmiddagprogramma in Doniahiem en het Zalencentrum.

Voor de Volksspelen op zaterdag is er de Volksspelencommissie. Zij bedenken elk jaar een spectaculair spel waaraan door verschillende categorieën wordt gestreden om de felbegeerde beker.

Tevens is er nog een materiaal commissie. Zij zorgen dat alle benodigde materiaal aanwezig is om alle verlichting en alle attributen door het hele dorp te verspreiden.

Het hele jaar door wordt er elke maand vergaderd. Het nieuwe vergaderjaar beging in september na de merke met een evaluatievergadering. Daarna wordt er volgens het draaiboek alle voorbereidingen getroffen voor het volgende jaar. De eigenlijke werkzaamheden beginnen dan in juli. Voor de bouwvakvakantie worden de aankondigingsborden in de wijde omtrek van Sint Nicolaasga geplaatst ter aankondiging van de Allegorische Optocht. Na de bouwvak, precies 2 weken voor de Optocht, wordt er begonnen met de verlichting van het Optochtparkoers. Deze verlichting bestaat uit houten palen, met daarop een boog met een aantal lampen en 2 vlaggetjes. De palen worden onderling bevestigd met een stroomdraad. De paal wordt tenslotte nog versierd met een aantal takken van een sparrenboom. Als de verlichting na ruim een week klaar is, worden de werkzaamheden afgerond door het plaatsen van kassahokjes, afscheidingshekken, enz. Verder worden voor het parkeren P-borden in het dorp geplaatst.

 

Recente Tweets

VVV Leden- en wagenbouwvergadering. Morgenavond 20.00 in Café de Hoeke. facebook.com/4966465…

Ongeveer 3 maanden geleden op V.V.V. St.Nicolaasga's Twitter via Facebook