Dit jaar alweer de 66e editie van de Allegorische optocht!

Bestuur

Het V.V.V.-bestuur bestaat momenteel uit 14 personen. Naast het dagelijks bestuur zijn er diverse commissies welke verschillende onderdelen organiseren.

Op de foto staan op de bovenste rij v.l.n.r.:

Mick van der Kuijl, Jurjen Boonstra, Edith de Boer-Galama, Riemer Kuipers, William de Jong, Age Feenstra, Christiaan Hoekstra, Patrick de Winter en Sjors Hoekstra.

Onderste rij v.l.n.r.: Jacob Sieperda, Piet Elzinga, Peter de Jong, Vrony de Jong en Ypke Bouwhuis.

DSC_2428

 

Naast het dagelijks bestuur zijn er diverse commissies welke verschillende onderdelen organiseren.

De korpsencommissie zorgt elk jaar voor de muzikale omlijsting van de Allegorische Optocht.

De vrijdagcommissie zorgt voor de kindervoorstelling voor de schoolkinderen. Verder verzorgen zij de artiesten welke optreden tijdens het vrijdagmiddagprogramma in Doniahiem en het Zalencentrum.

Voor de Volksspelen op zaterdag is er de Volksspelencommissie. Zij bedenken elk jaar een spectaculair spel waaraan door verschillende categorieën wordt gestreden om de felbegeerde beker.

Tevens is er nog een materiaalcommissie. Zij zorgen dat alle benodigde materiaal aanwezig is om alle verlichting en alle attributen door het hele dorp.

Het hele jaar door wordt er elke maand vergaderd. Het nieuwe vergaderjaar beging in september na de merke met een evaluatievergadering. Daarna wordt er volgens het draaiboek alle voorbereidingen getroffen voor het volgende jaar. De eigenlijke werkzaamheden beginnen dan in juli. Voor de bouwvakvakantie worden de aankondigingsborden in de wijde omtrek van Sint Nicolaasga geplaatst ter aankondiging van de Allegorische Optocht. Na de bouwvak, precies 2 weken voor de Optocht, wordt er begonnen met de verlichting van het Optochtparkoers. Deze verlichting bestaat uit houten palen, met daarop een boog met een aantal lampen en 2 vlaggetjes. De palen worden onderling bevestigd met een stroomdraad. De paal wordt tenslotte nog versierd met een aantal takken van een sparrenboom. Als de verlichting na ruim een week klaar is, worden de werkzaamheden afgerond door het plaatsen van kassahokjes, afscheidingshekken, enz. Verder worden voor het parkeren P-borden in het dorp geplaatst.

Recente Tweets

Deze week worden de welbekende blauw/witte borden rondom in de gemeente geplaatst, om iedereen er attent op te... fb.me/2juKTCKu9

Ongeveer 12 uur geleden op V.V.V. St.Nicolaasga's Twitter via Facebook