Gepubliceerd: 12 mei 2021

Annulering 70e Allegorische Optocht (2021)

Annulering 70e Allegorische Optocht 2021

SINT NICOLAASGA – Met pijn in het hart heeft het VVV bestuur ook voor dit jaar moeten besluiten de 70e Allegorische Optocht geen doorgang te laten vinden.
Alhoewel de verwachting is dat er begin september veel mogelijk zal zijn, biedt het openingsplan, te veel onzekerheden in aanloop naar de Allegorische Optocht.

Het besluit is tot stand gekomen tijdens de wagenbouw vergadering van 11 mei jl.
Voor deze vergadering had een groot gedeelte van de buurten/groepen al te kennen gegeven het lastig te vinden om, met de momenteel geldende maatregelen, te starten met het bouwen.
De genoemde datums in het openingsplan brengen het bouwproces in gevaar, waardoor het niet mogelijk is om op verantwoorde wijze te kunnen beginnen.

Dit tezamen met de onduidelijkheid qua evenementen vergunning en het bijbehorende Corona draaiboek, heeft ons doen besluiten om het evenement helaas voor de tweede achtereenvolgende keer te moeten annuleren.

We zullen als VVV bestuur kijken naar een andere invulling van de drie daagse Sint Nykster Merke, en hopen op donderdag 2 september een dag te kunnen organiseren voor en door de wagenbouwers.
Hierbij zullen wij afhankelijk zijn van de berichten in de komende periode, en de welwillendheid van de gemeente.

De 70e Allegorische Optocht zal in 2022 plaatsvinden op donderdag 1 september!

Terug naar berichtenoverzicht

Hoofdsponsors

Techniek & Design door Somar Webdesign St.Nicolaasga
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram