Gepubliceerd: 2 augustus 2021

Annulering Sint Nykster Merke 2021

De Sint Nykster Merke is een evenement waarbij je niet stil kunt zitten

SINT NICOLAASGA - De nieuwste regelgeving omtrent evenementen zonder vaste zitplaats zijn bekend gemaakt voor de periode tot 1 september, 750 mensen mogen onder strikte voorwaarden een openlucht evenement bezoeken. De Sint Nykster Merke start 2 september, de regels zullen naar inzicht van de VVV en de plaatselijke horeca niet dusdanig versoepeld worden dat er een Merke kan plaats vinden met duizenden bezoekers, welke ongetest door elkaar heen kunnen lopen en tegen elkaar aan kunnen hossen.

Een Merke met minder bezoekers (getest of niet getest) , die al dan wel of niet moet zitten, of een mogelijke verhuizing van het festivalterrein helpen niet mee het Merke gevoel te krijgen. Daarom heeft het VVV in samenspraak met de gezamenlijke horeca moeten besluiten dat er ook dit jaar geen Sint Nykster Merke zal zijn.

Het VVV begrijpt dat het vooral voor al hun leden een domper is. Dankzij hun jarenlange trouwe lidmaatschap heeft het VVV al jaren de Sint Nykster Merke en vooral de Allegorische Optocht kunnen organiseren.

Het lidmaatschapsgeld van dit jaar zal worden gebruikt om in 2022 een geweldige Allegorische Optocht neer te zetten. Wat dit voor effect zal hebben voor de bouwploegen wordt in februari 2022 feestelijk bekend gemaakt op de leden- en wagenbouwers vergadering.

Namens het VVV zal er wel een kinderprogramma worden aangeboden aan de basisschool leerlingen in het Zalencentrum en de Doniahal. Informatie over deze voorstelling en Vlaamse Kermis zal binnenkort volgen. Ook zal het draaiorgel zijn welbekende ronde door het dorp maken op de vrijdagochtend.

Tevens zal er door het bestuur worden gekeken of er later in 2021 (of begin 2022), wanneer er hopelijk geen beperkingen meer zijn, een mogelijk alternatief georganiseerd kan worden.

Terug naar berichtenoverzicht

Hoofdsponsors

Techniek & Design door Somar Webdesign St.Nicolaasga
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram